Just nu erbjuder jag 10% rabatt vid er första bokning - passa på!

Boka din tid idag  073-032 91 20

Fotsteg i sand -

Låt en medicinsk fotvårdsspecialist göra dina steg lättare - Varför fotmassage är den ultimata avkopplingen

En fotmassage är både avslappnande och lindrande för din hälsa och dina fötter. Genom att massera fötterna kan man nämligen minska stress, förbättra blodcirkulationen och lösa upp spänningar i hela kroppen. Här på Studiofot har jag som fotvårdsspecialist i Helsingborg stor kunskap om vilka otroliga fördelar en fotmassage har för hälsan. 

Hur fungerar en fotmassage?

En fotmassage är den ultimata behandlingen för att ge avslappning och lindra smärta i fötterna. Behandlingen medicinsk fotvård går ut på att man masserar och trycker på olika punkter eller områden på fötterna för att lösa upp spänningar och förbättra blodcirkulationen. Oftast används en mjukgörande kräm som gör att fötterna känns mjuka och fräscha efter massagen, både invändigt och utvändigt. 

Hos de flesta fotvårdsspecialisterna ingår en fotmassage i en fotvårdsbehandling. Det får du även hos oss med vår fotbehandling deluxe! Då får du skämma bort dina fötter med en helhetsupplevelse med både vård och massage. 

Först blir dina fötter rengjorda och mjukas upp i en varm balja. Därefter får du dina tånaglar klippta och filade. Fotvårdsspecialisten filar sedan bort hårdnader och andra eventuella fotbesvär vårdas, som exempelvis envisa liktornar. Upplevelsen avlutas med en lång och skön fotmassage som hjälper varje muskel i din fot att slappna av. Önskas även det lilla extra som pedikyr så ordnar vi även det.

Fotmassagens alla fördelar

Många människor underskattar fördelarna med fotmassage och hur det kan påverka hela kroppen. Fotmassage är inte bara en behandling för trötta och ömma fötter - det är också en fantastisk metod för avkoppling och att minska stress. Här har vi listat de viktigaste fördelarna med en avslappnande fotmassage: 

 1. Fotmassage minskar stress och främjar avslappning
  Våra fötter är fulla av nerver och akupressurpunkter som är direkt kopplade till olika delar av kroppen. Genom att trycka på olika punkter på fötterna kan man stimulera frisättningen av endorfiner, vilket ger en känsla av lugn och välbefinnande.

 2. Förbättrar blodcirkulationen
  Genom att massera fötterna kan man förbättra blodcirkulationen och syretillförseln till kroppens olika organ och muskler. Detta kan bidra till att öka energinivåerna och förbättra din övergripande hälsa.

 3. Löser upp spänningar och lindrar smärta
  Fotmassage kan vara speciellt effektivt för att lindra smärta och spänningar i fötterna. Det kan hjälpa med att minska inflammation, lossa upp muskler och gynna läkning.

 4. Förbättrar sömnen
  Genom att skapa avkoppling och lindra stress kan fotmassage hjälpa till att förbättra sömnen. Många upplever att de sover bättre och vaknar upp mer utvilade efter en fotmassage.

Varför fotmassage av en expert ger bäst resultat

En fotmassage hos en erfaren fotvårdsspecialist kan oftast ge dig de bästa resultaten. Vi kan erbjuda dig personligt anpassade behandlingar med expertis som skapar de bästa förutsättningar för en förstklassig fotmassage. 

Med erfarenhet och stor kunskap om fotvård har fotvårdsspecialister en djup förståelse för fotens anatomi. Vi vet vilka områden eller punkter på fötterna som är kopplade till olika organ och system i kroppen. Med den kunskapen kan vi skräddarsy fotmassagen efter dina specifika behov och mål.  Vi använder oss också av de bästa fotvårdsprodukterna och vet hur vi kan skapa en avkopplande miljö för dig. Målet är att du ska kunna slappna av och njuta av massagen. Fotmassagen är inte bara otroligt avkopplande, den kan också hjälpa till att minska stress, förbättra blodcirkulationen och lindra smärta. Så varför inte unna dig själv en fotmassage och njuta av den ultimata avkopplingen?

Vi på Studiofot erbjuder kvalitativ fotvård i Helsingborg med fotmassage för dig som vill skämma bort dina fötter. Kontakta mig så kan vi se vilken fotvårdsbehandling som skulle kunna passa dig bäst.

Vad är den vanligaste orsaken till att hälsprickor uppstår?

Den vanligaste orsaken till hälsprickor är en förtjockning av hudens hornlager och brist på fukt, vilket gör huden torr, spröd och benägen att spricka.

Hur kan jag förebygga hälsprickor hemma?

För att förebygga hälsprickor kan du regelbundet återfukta huden på fötterna, undvika att gå barfota, använda skor med bra stöd, dricka mycket vatten och ha en kost rik på essentiella fettsyror samt använda fotsalvor eller krämer som är speciellt formulerade för att förebygga hälsprickor.

Varför ska man gå till en medicinsk fotvårdsspecialist?

En medicinsk fotvårdsspecialist har expertis och erfarenhet inom att diagnostisera och behandla olika fotproblem, inklusive hälsprickor. Genom att besöka en specialist kan du få en korrekt bedömning av dina hälsprickor, skräddarsydd behandling och professionella råd. På så sätt kan du effektivt lindra hälsprickorna och förebygga dem.

0
Feed

Lämna en kommentar