Just nu erbjuder jag 10% rabatt vid er första bokning - passa på!

Boka din tid idag  073-032 91 20

fötter - bli av med nageltrång - StudioFot

Lider du av smärtsamma eller återkommande nageltrång? Så här kan medicinsk fotvård rädda dig

Att drabbas av nageltrång kan vara både smärtsamt och besvärande. Så vad ska man göra för att undvika eller behandla nageltrång? Hos mig på Studio Fot har jag både expertis och lång erfarenhet av att vårda nageltrång. Därför vet jag hur viktigt medicinsk fotvård är för din fothälsa och hur effektivt den kan behandla nageltrång.

Vad är det som orsakar nageltrång?

Smärtsam och återkommande nageltrång orsakas av att tånageln skär in i huden och skapar ett sår. Det händer när nageln tvingas växa ner i huden, oftast på grund av för trånga skor eller om man klipper nageln för kort. Andra påverkande faktorer kan vara genetik, tåskador eller dålig fothygien.


När det har uppstått ett sår, så blir huden runt nageln röd och svullen. Bakterier eller svamp kan då tränga sig in i såret, vilket gör den öm och det kan bildas vätska eller var. Man kan också känna en dunkande smärta vid nageltrånget. Om nageltrång inte behandlas kan det bli ett återkommande problem eller en infektion. I värsta fall kan ett infekterat nageltrång leda till blodförgiftning.

Behandla och undvik nageltrång med medicinsk fotvård

Det finns en hel del du kan göra själv för att undvika nageltrång. Att använda skor som passar bra och klippa tånageln rätt är två exempel. Men är ditt nageltrång smärtsam och återkommande rekommenderar vi att du söker medicinsk fotvård


Med medicinsk fotvård vet du att dina fötter är i trygga händer. En fotvårdsspecialist har de bästa produkterna och lång erfarenhet av att vårda nageltrång. När du söker medicinsk fotvård hos mig kan du även avsluta vården med en avkopplande massage och pedikyr för att verkligen ta hand om dina fötter. 

Med medicinsk fotvård behandlas nageltrång på följande sätt: 

  1. Först mjukas huden och nageln upp med hjälp av ett fotbad eller mjukgörande hudvårdsprodukter.
  2. Sedan rätas nageln ut genom att använda rätt verktyg för att klippa och fila nageln.
  3. Vi gör rent såret från bakterier och behandlar nageltrånget med de rätta fotvårdsprodukterna så att din tå kan läka snabbt och effektivt.
  4. Till sist avslutas behandlingen med en skön massage eller pedikyr. 

Även om du inte har nageltrång eller vill undvika återkommande problem är regelbundna fotvårdsbehandlingar effektivt för att undvika nageltrång. Det bästa du kan göra för din fothälsa är att ta hand om dina fötter regelbundet. Så varför inte skämma bort dina fötter och förebygga nageltrång med medicinsk fotvård?

Kontakta mig, så kan vi prata mer om hur Studio Fot kan hjälpa dig här i Helsingborg. För mig är det viktigt att både du och dina fötter får en riktigt skön omvårdnad!

0
Feed

Lämna en kommentar